Η Τουρκία εξάγει ελαιόλαδο από το Αφρίν της Συρίας με δική της επωνυμία

erntogan toyrkikes simaies

Την επί δύο συναπτά έτη κατοχή στην πόλη του Αφρίν εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι μισθοφόροι, προβαίνοντας σε εμπορική απάτη εις βάρος της τοπικής παραγωγής ελαιόλαδου.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες, ακόμα κι από ανεξάρτητα τούρκικα ΜΜΕ, σχετικά με την οικονομική εκμετάλλευση της τοποθεσίας, καθώς η Τουρκία δεν αρκείται απλά στο να υποκλέπτει το ντόπιο ελαιόλαδο για δικό της συμφέρον, αλλά το εξάγει κιόλας στις Ηνωμένες Πολιτείες με ψεύτικη τουρκική επωνυμία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρες εξαπέλυσε αιχμηρά σχόλια σχετικά με τις ενέργειες των στρατευμάτων, επιβεβαιώνοντας τη μαζική κλοπή ελαιόδεντρων, τα οποία αφού τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο, χάρισαν 90 χιλιάδες τόνους κλοπιμαίο ελαιόλαδο.

Υπενθυμίζουμε πως αφετηρία της τουρκικής παρέμβασης στο Αφρίν ήταν ο Ιανουάριος του 2018, οπότε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εισέβαλλε από χερσαίας οδού στην πόλη, με το πρόσχημα της καταστολής της κουρδικής πολιτικοφυλακής την οποία και χαρακτήρισε ως τρομοκρατική οργάνωση κι παρακλάδι του εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν.