Η Microsoft έχει γίνει ξεχωριστά στόχος αντιμονοπωλιακών καταγγελιών από παρόχους cloud.

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να ανοίξουν έρευνα κατά της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams, σύμφωνα με τέσσερις πηγές του Politico.

Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν επικεντρώνονται σε κατηγορίες στις οποίες προέβη το 2020 η Slack ότι η Microsoft έχει συνδέσει την υπηρεσία Teams με το Office.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν σχολίασε τις πληροφορίες, ενώ εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε πως «η αξιολόγηση της καταγγελίας βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η κίνηση έρχεται μια δεκαετία περίπου μετά την λήξη μιας μακροχρόνιας αντιμονοπωλιακής διαμάχης για την κατάχρηση της θέσης της σαν ένα ισχυρό προμηθευτή λογισμικού για την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΕ έστειλε αιτήματα σε ανταγωνιστές και πελάτες της Microsoft ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην έρευνα. Τέτοιες αιτήσεις πρόσβασης αποτελούν συχνά προοίμιο για την έναρξη μιας επίσημης έρευνας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να κλιμακώσει γρήγορα την έρευνα και ετοιμάζει μια λίστα ενστάσεων με προβλήματα ανταγωνισμού που υπάρχουν με τη συμπεριφορά της εταιρείας.