Η εκπρόσωπος του λευκού Οίκου αποστόμωσε άντρα δημοσιογράφο που εμένε να ρωτά για τις αμβλώσεις και αποθεώθηκε στο Twitter

 

Αποστομωτική απάντηση έδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σε ένα δημοσιογράφο, ο οποίος επέμενε να την ρωτά για την επικριτική στάση του Τζο Μπάιντεν απέναντι στον νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις στο Τέξας.

Τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ συνταράσσονται από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να κρίνει συνταγματικό έναν νέο νόμο στο Τέξας, ο οποίος απαγορεύει την άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ένα διάστημα κατά το οποίο πολλές γυναίκες μπορεί να μην έχουν καταλάβει ακόμα ότι είναι έγκυος. Σε αυτόν τον νόμο έχει αντιταχθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Έτσι, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ένας άντρας δημοσιογράφος ρώτησε την Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπο «γιατί ο πρόεδρος υποστηρίζει την άμβλωση, τη στιγμή που η δική του καθολική θρησκεία διδάσκει πως είναι ηθικά λάθος;». Η Ψάκι του απάντησε: «Γιατί πιστεύει πως είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, είναι δικό της σώμα και δική της επιλογή» και έκανε νόημα για να προχωρήσει η διαδικασία των ερωτήσεων δίνοντας τον λόγο σε επόμενο ρεπόρτερ, ωστόσο ο δημοσιογράφος επέμενε.

Τότε, η Ψάκι του απάντησε: «Πιστεύει ότι είναι απόφαση των γυναικών και των γιατρών τους. Ξέρω ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιες επιλογές, ούτε έχετε μείνει έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έχουν αυτές τις επιλογές είναι εξαιρετικά δύσκολο και ο πρόεδρος πιστεύει ότι χρήζουν σεβασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να θέτει ερωτήσεις, επιδιώκοντας διάλογο, η ίδια ωστόσο προχώρησε, λέγοντάς του με αυστηρό ύφος πως «είχατε αρκετό χρόνο, πρέπει να πάμε παρακάτω».

Φυσικά, η στάση της στη συνέχεια αποθεώθηκε στο Twitter– τουλάχιστον από όσους εναντιώνονται στον νόμο- με την απάντηση της να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «χαστούκι» στον δημοσιογράφο.