Είναι και επίσημα πλέον το νεότερο μέλος της Mensa.

 

Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, που εστιάζει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας. Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (IQ), που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Υπάρχουν οργανώσεις της σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Ο αριθμός των ενεργών μελών είναι πάνω από 140.000. Σε αυτόν τον οργανισμό ανήκει εδώ και λίγες ημέρες η Κάσε Κουέστ με την ιδιαιτερότητα του ότι είναι μόλις 2 ετών!

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν είναι απλά έξυπνη. Γνωρίζει ήδη όλα τα χημικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα, θυμάται και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ με σχήμα και ακριβή τοποθεσία πάνω στον χάρτη και μαθαίνει από τώρα ισπανικά. Επίσης μπορεί να αποκρυπτογραφεί μοτίβα, όπως δήλωσαν οι γονείς της.

Σε ένα τσεκ απ όταν ήταν 18 μηνών, η παιδίατρος πληροφορήθηκε για το εύρος των γνώσεων της μικρής στους αριθμούς, τα σχήματα και τα χρώματα, εντυπωσιάστηκε και συμβούλεψε τους γονείς να εξετάσουν την  ευφυία της κόρης τους. Όπως λέει η μητέρα της, Σουκίτ, αποφάσισαν να την πάνε σε ψυχολόγο που της έκανε τεστ IQ. Το αποτέλεσμα ήταν 146 σύμφωνα με την κλίμακα της εξέτασης, την ώρα που ο μέσος όρος στις ΗΠΑ είναι περίπου στο 100!

 

#menoume_speedy