Κατεχόμενα: Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι – Απόπειρα φίμωσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία από εργαζομένων των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ με κεντρικό σύνθημα “Η ελευθερία έκφρασης είναι τιμή μας” και ”Η ελευθερία του Τύπου είναι ελευθερία ζωής” αλλά και πλακάτ με μηνύματα όπως “ελεύθερος Τύπος, ελεύθερη κοινωνία”, “Εσείς δεν μπορείτε να μου διδάξετε την δουλειά μου”, “Δεν είμαστε, πράκτορες”, “Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να εμποδιστεί”. Στην πορεία υπήρξαν κι άλλοι που στηρίζουν την διαμαρτυρία τους, πορεύθηκαν στην κατεχόμενη Λευκωσία το απόγευμα.

Την πορεία διαμαρτυρίας με τίτλο “Πορευόμαστε γιατί δεν φοβόμαστε” διοργάνωσαν η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, Basın Sen και ο σύνδεσμος Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων, KTGB.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πορεία συμμετείχαν επίσης πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ο λεγόμενος “δήμαρχος” Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και συνδικαλιστές. Η παρουσία της “αστυνομίας” του ψευδοκράτους ήταν διακριτική.

Το κοινό ανακοινωθέν των δύο οργανώσεων των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ ανέγνωσε η δημοσιογράφος Μουαζέζ Γκαζιχάν που είχε δεχθεί επίθεση σε ζωντανή εκπομπή από τον Τούρκο έποικο, δολοφόνο του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι λεγόμενος «υπουργό οικονομίας και ενέργειας». Σήμερα η δημοσιογράφος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του απάντησε «Εσείς δεν μπορείτε να μου μάθετε εμένα την δουλειά μου».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 χωρίς την καθιστική διαμαρτυρία που είχε προαναγγελθεί, λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει στην κατεχόμενη Λευκωσία.

#menoumespeedy