Λευκορωσία: Θρίλερ με ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με την  κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας η Μαρία Κολεσνίκοβα συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα. Η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει ότι την απήγαγαν μασκοφόροι.

Την είδηση οτι η Μαρία Κολεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη χώρα, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Ουκρανία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Ωστόσο, το κίνημα της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι μασκοφόροι συνέλαβαν την Κολεσνίκοβα χθες, Δευτέρα, στο κέντρο του Μινσκ και την πήραν μαζί τους μ’ ένα βαν, ενώ δύο από τους συμμάχους της εξαφανίσθηκαν αργότερα. Για τους δύο, η κρατική τηλεόραση ανέφερε οτι τελικά κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι οι αρχές βρήκαν σήμερα το πρωί την Κολεσνίκοβα σε αυτοκίνητο, με το οποίο προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα, και την απομάκρυναν απ’ αυτό.

Νωρίτερα,  αξιωματούχος της λευκορωσικής υπηρεσίας συνοριοφυλάκων δήλωσε οτι τρεις λευκορώσοι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, περιλαμβανομένης της Κολεσνίκοβα πέρασαν τους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

 

 

Πηγή : NEWS247