Λευκορωσία: Υπό διωγμό η αντιπολίτευση, η Μαρία Καλέσνικοβα συνελήφθη για «εσχάτη προδοσία»

Η Μαρία Καλέσνικοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, δήλωσε η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ.

 

 «Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία», δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλέσνικοβα έχει «μαχητική διάθεση» και «εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε».

Η Μαρία Καλέσνικοβα [που είναι, μεταξύ άλλων, επαγγελματίας φλαουτίσρια και δασκάλα μουσικής] συνελήφθη την Δευτέρα στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλέσνικοβα.

(Οι Βερόνικα Τσέπκαλο (αριστερά), Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια (κέντρο) και η Μαρία Κοσλενίκοβα σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο στο Μινσκ)

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτςκατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ