Νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη πενταετή θητεία ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ με Αντιπρόεδρο την Ιλιάνα Γιότοβα.
Σύμφωνα με τα exit polls ο ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» και το «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» Ρούμεν Ράντεφ λαμβάνει το 66% των ψήφων ενώ το έτερο δίδυμο Αναστάς Γκερντζίκοφ – Νεβυάνα Μίτεβα έλαβε περίπου 32%.
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος δήλωσε ότι «τελείωσε ένας πολιτικός μήνας που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον ως τώρα. Και οι Κοινοβουλευτικές και οι Προεδρικές Εκλογές ξεκάθαρα έδειξαν την επιθυμία του βουλγάρικου λαού για αλλαγή. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλη διαφθορά και παρανομία. Η μαφία πρέπει να φύγει από την εξουσία. Οι προσδοκίες, ότι οι πολίτες θα κουραστούν από τις εκλογές και θα προτιμήσουν να επιστρέψουν στα παλιά μοντέλα γιατί είναι γνωστά, δεν ευοδώθηκαν. Οι Βούλγαροι πέρασαν τις εξετάσεις Δημοκρατίας και δεν υποχώρησαν παρά τις προσπάθειες για εθνικό διαχωρισμό. Το νέο Κοινοβούλιο δεν έχει περιθώριο λάθους γιατί οι πολίτες δεν θα του το συγχωρήσουν. Η κοινωνία αναμένει ξεκάθαρη πολιτική πλειοψηφία η οποία να αναλάβει άμεση μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, να μην επιτρέψει κοινωνικο-οικονομική κρίση και να πάρει αποφάσεις που αναβάλλονται εδώ και χρόνια. Οι προτεραιότητα τώρα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας. Η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρεί από τα εθνικά συμφέροντα ειδικά όταν γίνεται λόγος για την βουλγάρικη ταυτότητα και την ιστορία μας ή για τα δικαιώματα των Βουλγάρων εκτός συνόρων».
Από την πλευρά του ο Αναστάς Γκερντζίκοφ δήλωσε: «Θεωρώ πως αυτό που κάναμε δεν ήταν άκαρπο. Αλλάξαμε το πολιτικό στυλ γιατί τονίσαμε ότι το σημαντικό είναι η ενότητα και όχι οι διαχωριστικές γραμμές».
Ο Γκερντζίκοβ συνεχάρη τον Ράντεφ για την επιτυχία αλλά σχολίασε ότι ο ίδιος όπως και η Μίτεβα έθεσαν υποψηφιότητα γιατί θεωρούν πως μπορούν να είναι χρήσιμοι στην χώρα σε περίοδο κρίσης και σε μια στιγμή που η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. «Δυστυχώς δεν υπήρξε πραγματικός προεκλογικός διάλογος, είπε ο Γκερντζίκοφ. Ταυτόχρονα όλος ο κρατικός μηχανισμός εργαζόταν για τον εν ενεργεία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και των υπουργείων που ασχολούνται με την ασφάλεια και την επιβολή της τάξης. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μπόικο Ράσκοφ, δήλωσε πως οι Βούλγαροι στην Τουρκία θα ψηφίσουν μαζικά αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αυτό δείχνει ότι η θεωρία του Ράσκοβ πως θα έχω υποστήριξη από εκεί είναι αβάσιμη», κατέληξε ο Γκερντζίκοφ.