Ο οίκος Hermès, σε συνεργασία με τον έλληνα σχεδιαστή και ζωγράφο Ηλία Καφούρο, θα κυκλοφορήσει σε limited edition μαντήλι εμπνευσμένο από τα  200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Hermès έχει παράδοση στην δημιουργία μεταξένιων μαντηλιών τα οποία ονομάζονται carres Hermès. Ο Ηλίας Καφούρος έχει τοποθετήσει τη λέξη του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», μέσα σε ζωγραφισμένα πλαισια εμπνευσμένα από την Ελλάδα,  την αγροτική Πελοπόννησο, την ορεινή ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου. Πλούσιο σε λεπτομέρειες και μοτίβα αλληλένδετα μεταξύ τους. Σπίτια, καμπαναριό,  γέφυρες, καταπράσινα τοπία, λήμνες και αυλές σπιτιών , σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού . Στο κέντρο του, το γράμμα «Θ» τοποθετείται πάνω σε μια λίμνη για να πάρει τη μορφή μπλε ματιού, ένα λαϊκό σύμβολο που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την κακή τύχη.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι Παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο µας συνδέεται µε το πεπρωμένο της Ελλάδας. Βλέπω το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι», λέει ο διευθυντής του οίκου Hermès Pierre-Αlexis Dumas 

 

Το μαντήλι θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021 και θα κυκλοφορήσει  σε περιορισμένη έκδοση.

Να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του  θα διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

#menoumespeedy