Υποβρύχιο μουσείο ετοιμάζει η Ολλανδία γύρω από ναυαγισμένο πλοίο – Ποιο ναυάγιο αφορά

Τα σχέδια για υποβρύχιο μουσείο παρουσίασε η ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία ZJA που αναμένεται να κατασκευαστεί στην Ολλανδία. Η κατασκευή αυτού του εγχειρήματος θα γίνει γύρω από ένα πλοίο ηλικίας 271 ετών το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Χέιστινγκς, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για το πρότζεκτ ”Docking the Amsterdam” που προβλέπει ότι το ναυαγισμένο πλοίο θα μετεγκατασταθεί χωρίς να βγει από το νερό.

Η ιστορία του ξεκινά τον 18ο αιώνα από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Το 1749, το πλοίο επέστρεφε από το πρώτο του ταξίδι στην Ασία και μια καταιγίδα ανάγκασε τον καπετάνιο να το οδηγήσει στην ακτή της πόλης Χέιστινγκς με αποτέλεσμα να βουλιάξει εκεί όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, σκεπασμένο από άμμο.

Ο σκοπός της κατασκευής του υποβρύχιου μουσείου είναι να αναδείξει την ολλανδική ναυτική ιστορία. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Η επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο είναι σαν να μπαίνετε σε ένα θέατρο που παρουσιάζει έρευνα σε εξέλιξη και εμπλέκει το κοινό στις ανακαλύψεις, των δυτών και των ερευνητών μέσα στο ναυάγιο» όπως αναφέρεται στο πρότζεκτ.