
Η Αλίσα Φάρα, η διευθύντρια επικοινωνίας της αμερικανικής προεδρίας, ανακοίνωσε την παραίτησή της την Πέμπτη, μοιάζοντας να αναγνωρίζει, χωρίς ωστόσο να το εκφράζει ρητά, την ήττα του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Έπειτα από τριάμισι απίστευτα χρόνια, θα εγκαταλείψω τον Λευκό Οίκο για να αφιερωθώ σε άλλα εγχειρήματα», ανέφερε η ίδια, η οποία έχει διατελέσει εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Πενταγώνου, πριν της ανατεθεί το αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε.
«Είμαι πολύ υπερήφανη για τα απίστευτα πράγματα που καταφέραμε για να κάνουμε τη χώρα μας ισχυρότερη και ασφαλέστερη», συμπλήρωσε η Φάρα, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου.
Μετά την ήττα του Τραμπ, η Αλίσα Φάρα τήρησε διακριτική στάση, σε αντίθεση με την Κέιλι Μακενάνι, της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, για παράδειγμα, η οποία αναφέρεται συνεχώς σε περιπτώσεις νοθείας στις εκλογές.