Πολλοί στην Πολωνία γιόρτασαν τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους τουρίστες -πολλοί εξ αυτών χωρίς μάσκα- να συρρέουν στο χιονοδρομικό θέρετρο του Ζακοπάνε.

Από την Παρασκευή οι πίστες του σκι επαναλειτουργούν δοκιμαστικά για δύο εβδομάδες στην Πολωνία. Κινηματογράφοι, θέατρα και ξενοδοχεία ξανάνοιξαν επίσης, αλλά λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Η Άγκατα Μανίσιακ δήλωσε ενθουσιασμένη που επέστρεψε στις χιονισμένες πλαγιές ενός άλλου χιονοδρομικού κέντρου, του Σιρκ. «Είναι υπέροχο, οι συνθήκες είναι θαυμάσιες. Υπάρχει φυσικό χιόνι και θα ήταν κρίμα να μην επωφεληθούμε», ανέφερε.

Πολλοί απ’ όσους είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Ζακοπάνιε γιόρταζαν επίσης τη δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Πολωνός Αντρέι Στέκαλα σε αγώνα άλματος με σκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Συγκρούσεις, καυγάδες, διαφωνίες, καταστροφές σε καταστήματα… ένα καμένο αυτοκίνητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρομάν Βίτσορεκ, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24. «Θυμάμαι και άλλες τέτοιες καταστάσεις… αλλά όχι τόσο βίαιες», πρόσθεσε.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί θα επανέλθουν αν αυξηθούν τα κρούσματα της Covid-19 επειδή οι πολίτες δεν θα τηρούν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις.

#menoumespeedy