Δεν είναι πρώτος που φυλακίζεται από τη συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα. Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σε μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά ποινή κάθειρξης 7,5 ετών, δήλωσε εκπρόσωπος της θρησκευτικής οργάνωσης, ενώ στη Μόσχα ανακριτές άσκησαν νέες ποινικές διώξεις εναντίον Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας το 2017 με απόφασή του χαρακτήρισε την οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «εξτρεμιστική» και έδωσε εντολή για την διάλυσή της. Έκτοτε έχουν φυλακισθεί εκατοντάδες άτομα που είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά και έχουν καταδικασθεί για εξτρεμιστική δραστηριότητα.

Στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ που βρίσκεται το νότιο τμήμα της Ρωσίας, ο ηλικίας 63 ετών Αλεξάντερ Ίβσιν, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7,5 ετών, με την κατηγορία ότι προέβαινε σε διοργάνωση δραστηριοτήτων μιας οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου, ανακοίνωσε ο Γιαροσλάβ Σιβούλσκι, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Επίσης σήμερα οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνέλαβαν Μάρτυρες του Ιεχωβά και πραγματοποιήσαν έρευνες σε 16 σπίτια στην Μόσχα στο πλαίσιο της άσκησης ποινικών διώξεων κατά ομάδας Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες σημαντικών ποινικών εγκληματικών πράξεων, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της ομάδας είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της οργάνωσης και συμμετοχής σε δραστηριότητες μιας θρησκευτικής ομάδας που έχει τεθεί εκτός νόμου.

Ανακοίνωσε ότι επίσης ότι τα εν λόγω μέλη των Μαρτύρων του Ιεχωβά πραγματοποιούσαν συναντήσεις σε διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της Μόσχας όπου μελετούσαν την διδασκαλία της θρησκείας τους, παρότι γνώριζαν ότι οι δραστηριότητες της ομάδας έχουν απαγορευθεί απ’ τον νόμο.

«Οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν να διώκουν τους πιστούς της θρησκείας μας», δήλωσε ο Σιβούλσκι προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 15 οικογένειες των Μαρτύρων του Ιεχωβά ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης από δυνατά χτυπήματα στην πόρτα του σπιτιού τους και αργότερα έδειξαν στην τηλεόραση τους αθώους και νομοταγείς αυτούς ανθρώπους να οδηγούνται με χειροπέδες.

«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσουν ο νόμος και η κοινή λογική και ότι θα σταματήσει η θρησκευτική δίωξη των οπαδών της θρησκείας μας», δήλωσε ο Σιβούλσκι. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η Ανακριτική Επιτροπή δεν αναφέρει πόσα άτομα έχουν συλληφθεί στο σύνολό τους.

#menoumespeedy