Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην εντυπωσιάζεται στο θέαμα των συντριβανιών. Τα παρακάτω  συντριβάνια έχουν απίστευτη αρχιτεκτονική, σχέδια αλλά και χορογραφία που συνοδεύεται με μουσική .

 

Το Bellagio Fountain είναι ένα από τα πρώτα πολυτελή σιντριβάνια στον κόσμο που κατασκευάστηκαν ποτέ. Βρίσκεται στη λίστα των ψηλότερων στον κόσμο και βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Bellagio. Η κατασκευή χρειάστηκε 40 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και τα σιντριβάνια έχουν χορογραφηθεί όλα αυτά τα χρόνια για να προσφέρουν θεαμα στους ανθρώπους όλο το χρόνο. Το φως και η παράσταση του Bellagio Fountain είναι μαγικά με διαφορετικά χρώματα και μουσική που αλλάζουν στο ρυθμό του νερού και παρέχουν μια υπέροχη εμπειρία. Εάν βρίσκεστε στο Λας Βέγκας, τότε η κρήνη Μπελάτζιο είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε.

Bellagio Fountain

 

 

Το Palm Fountain είναι το μεγαλύτερο σιντριβάνι του κόσμου, και συναρπάζει τους επισκέπτες του  με θεαματικές παραστάσεις καθημερινά από το ηλιοβασίλεμα έως τα μεσάνυχτα. Οι δύο γιγαντιαίες πλωτές πλατφόρμες καλύπτουν 14.000 τετραγωνικά μέτρα θαλασσινού νερού που  υψώνονται στα 105 μέτρα και φωτίζουν τον ουρανό του Ντουμπάι  μαγικά με 3.000 LED.

THE PALM FOUNTAIN

 

 

Βρίσκεται στην Playa de la Malvarrosa στη Βαλένθια της Ισπανίας και είναι γνωστό απλά ως Water Boat Fountain (ή Fuente del Barco de Agua στα Ισπανικά), αυτό το γλυπτό σιντριβάνι δίνει την ψευδαίσθηση ενός ιστιοφόρου με πίδακες νερού.

Water Boat Fountain,

 

Αυτή η «μαγική βρύση» βρίσκεται στο Aqualand στο Κάντιθ της Ισπανίας. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η βρύση ανυψώνεται, αλλά μετά από πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσετε ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένας σωλήνας κρυμμένος στο ρεύμα του νερού που συγκρατεί ολόκληρη τη δομή.

Magic tap

 

Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι ένα σιντριβάνι στην περιοχή Τρέβι στη Ρώμη της Ιταλίας, σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι και ολοκληρώθηκε από τον Πιέτρο Μπράτσι. Με ύψος 26,3 μέτρα και πλάτος 49,15 μέτρα είναι η μεγαλύτερη μπαρόκ κρήνη στην πόλη και ένα από τα πιο διάσημα σιντριβάνια στον κόσμο. Το σιντριβάνι έχει εμφανιστεί σε αρκετές αξιόλογες ταινίες.

Fontana Di Trevi

 

Αυτό το απίστευτο χαρακτηριστικό δημιούργημα ύψους 24 μέτρων βρίσκεται στο The Dubai Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στολισμένο με γλυπτά δυτών από fiberglass και διασχίζοντας και τα τέσσερα επίπεδα του εσωτερικού χώρου αγορών του mall, το The Waterfall σχεδιάστηκε από τους DPA Architects με έδρα τη Σιγκαπούρη και άνοιξε το 2009.

‘The Divers Fountain’

 

Το Rainman (L’Uomo della Pioggia) είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα και ήταν δώρο για την πόλη της Φλωρεντίας, που έγινε από τον καλλιτέχνη Jean-Michel Folon, λίγο πριν από το Κοινωνικό Φόρουμ της Φλωρεντίας στις 6-9 Νοεμβρίου 2002. Ο χάλκινος άνδρας έχει πάνω από 3 μέτρα υψος και το νερό πέφτει από την κορυφή του αγάλματος, σε σχήμα ομπρέλας. Βρίσκεται στη μέση ενός σταυροδρόμι μεταξύ Lungarno Aldo Moro και viale Enrico de ‘Nicola, όχι μακριά από το Ponte di Varlungo.

L’Uomo della Pioggia

 

Η κρήνη «Θεός, ο Πατέρας μας, στο Ουράνιο Τόξο» στο Nacka Strand, ένα προάστιο στην κύρια υδάτινη οδό που πλησιάζει την κεντρική Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο κατασκευαστής της κρήνης ήταν ο Carl Milles, ένας Σουηδός γλύπτης γνωστός για τα σιντριβάνια του.

Nacka_Strand_Fountain

 

Εάν βρίσκεστε στη Βαρκελώνη, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε να παρακολουθήσετε το μαγικό σιντριβάνι του Montjuic. Μία από τις μεγαλύτερες πηγές νερού στον κόσμο, αυτό το υπέροχο τεχνητό θαύμα σίγουρα θα σας γοητεύσει με τον πιο καταπληκτικό τρόπο. Το σιντριβάνι βρίσκεται στη γειτονιά του Montjuic. Πραγματοποιεί εκπληκτικές παραστάσεις φωτός και ήχου όλο το χρόνο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες στη Βαρκελώνη να περάσουν το χρόνο τους. Το σιντριβάνι κατασκευάστηκε πολύ το 1929 αλλά άρχισε να εκτελεί παραστάσεις φωτός το 1980.

 

Magic Fountain Of Montjuic

 

#menoumespeedy