Την πλήρη εμπιστοσύνη του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, στην νυν Διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Η Βουλγάρα Διευθύντρια του ΔΝΤ, κατηγορήθηκε ότι ασκούσε πιέσεις σε υπαλλήλους της Παγκόσμιας Τράπεζας προς όφελος της Κίνας την περίοδο που είχε την διεύθυνση της τράπεζας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, προειδοποίησε την Γκεοργκίεβα ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση και κάθε νέο στοιχείο της έρευνας ώστε να μην χαθεί η εμπιστοσύνη προς το ΔΝΤ.

Η απόφαση του ΔΣ είναι ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν μπορεί να βγει κατηγορηματικά το συμπέρασμα ότι η Γκεοργκίεβα έχει κάνει παραβάσεις κατά την ετοιμασία της κατάταξης „Doing Business 2018“.

«Η εμπιστοσύνη και η εντιμότητα είναι οι θεμέλιοι λίθοι των διεθνών οργανισμών τους οποίους υπηρετώ παραπάνω από 40 χρόνια», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Η έρευνα αυτή με επηρεάζει αρνητικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά υποστηρίζω αδιαμφισβήτητα την ανεξαρτησία και την εντιμότητα των οικονομικών θεσμών» κατέληξε στη δήλωση της η Βουλγάρα Διευθύντρια του ΔΝΤ.