Το Μουσείο Κακής Τέχνης (The Museum Of Bad Art, MOBA) είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην συλλογή, διαφύλαξη και έκθεση της Κακής Τέχνης, σε όλες της τις μορφές. Έχει τρία παραρτήματα, ένα στο Ντέλχαν, ένα στο Σόμερβιλ και ένα στο Μπρουκλάιν, όλα στην Μασαχουσέτη.

 

Σύμφωνα με τη Wikipedia ,το ΜΟΒΑ ιδρύθηκε το 1994 από τον Σκοτ Γουΐλσον, όταν αυτός ανακάλυψε τον πίνακα «η Lucy στον αγρό, με τα λουλούδια» σε ένα κάδο σκουπιδιών και αρχικά ενδιαφέρθηκε μόνο για την κορνίζα. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη και ζήτησε από φίλους του και γνωστούς του να του βρουν και άλλους πίνακες αυτού του είδους, αρχίζοντας με αυτό το τρόπο την συλλογή του Μουσείου με τα πιο κακότεχνα εκθέματα.

Για να συμπεριληφθούν στη συλλογή του MOBA, τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να έχουν σημαντικές ατέλειες χωρίς όμως να είναι βαρετά ή υπερβολικά κιτς. Σύμφωνα με τους επισκέπτες, κάποιοι από τους πίνακες είναι πραγματικά κακοί, όμως όλοι παραδέχονται ότι το μουσείο έχει πετύχει το σκοπό του.

 

‘Lucy in the field with flowers’ is the work of art that started it all.