Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ξεκίνησε τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, πριν την ανάθεση της κυβερνητικής εντολής. Ο ΠτΔ συναντήθηκε, πρώτα με τους εκπροσώπους του κόμματος «Συνεχίζουμε την αλλαγή», που κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ είπε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να σχηματιστεί κακονική κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Βουλγαρία.

Ο Κίριλ Πετκόφ τόνισε ότι κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία συνασπισμού με τους μελλοντικούς εταίρους στην κυβέρνηση, στην οποία ορίζεται, τουλάχιστον το 90% των κοινών πολιτικών.

Έτσι το «Συνεχίζουμε την αλλαγή», το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός» και η «Δημοκρατική Βουλγαρία» θα συμμετάσχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό με τον διαμοιρασμό των Υπουργείων να είναι 10-4-4-3.

Το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» θα έχει τον πρωθυπουργό, δύο αντιπρόεδρους της κυβέρνησης και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Παιδείας, Πολιτισμού και Υγείας.

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα ηγείται του Υπουργείου Κρατικών Επιχειρήσεων, Γεωργίας, Τουρισμού και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» θα έχει τα υπουργεία Εξωτερικών, Ενέργειας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αθλητισμού.

Η Δημοκρατική Βουλγαρία, θα έχει τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος.