Βρετανία: Χαμός στις παμπ και τα μπαρ του Λονδίνου-Λαοθάλασσα στους δρόμους(video)

Μετά από μήνες οι κάτοικοι του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Αγγλίας απόλαυσαν ένα ποτό στις αγαπημένες τους παμπ.Οι εξωτερικοί χώροι των παμπ και των μπαρ άνοιξαν για να υποδεχτούν τους Βρετανούς.

Η μέρα έγινε νύχτα στο Λονδίνο, ενώ στο Σόχο αστυνομικοί προσπαθούσαν να κάνουν τους πολίτες να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές από το πάρτι που στήθηκε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την British Beer and Pub Association, μια εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις ζυθοποιίες και τις παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να δοθούν 15 εκατομμύρια ποτήρια μπίρας αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πελάτες πανηγύρισαν όταν τα πρώτα ποτήρια μπίρας σερβιρίστηκαν στη μεγαλύτερη παμπ της χώρας τη Δευτέρα, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, οι πολίτες ξεχύθηκαν και στα μαγαζιά του Λονδίνου, όπου σχηματίστηκαν ουρές για παπούτσια και ρούχα σε προσφορά, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!»Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown. Ο φακός συνέλαβε τρεις αστυνομικούς με μάσκες να συλλαμβάνουν έναν απείθαρχο θαμώνα και να τον απομακρύνουν.

Σημειώνεται πως η Βρετανία έχει διαθέσει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 50 ετών, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

Η χώρα υλοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.