Αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα τα προβλήματα που προκύπτουν από το Brexit στην Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί πουλερικών της χώρας έκρουσαν το «καμπανάκι» στην βρετανική κυβέρνηση προειδοποιώντας πώς οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό λόγω της αποχώρησης από την ΕΕ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διάθεση της παραδοσιακής γαλοπούλας φέτος τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Συμβούλιο Πτηνοτροφίας (BPC) η βιομηχανία πουλερικών απασχολεί περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, αλλά υπάρχουν σχεδόν 7.000 κενές θέσεις εργασίες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην βρετανική Guardian, ο διευθύνων σύμβουλος του συμβουλίου, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς έχει αποστείλει σχετική επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, ζητώντας από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους κανόνες μετανάστευσης, δίχως μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση στο αίτημά τους.

Η έλλειψη εργατικών χεριών έκανε ορισμένους παραγωγούς να μειώσουν το μέγεθος των προϊόντων τους και να μειώσουν την εβδομαδιαία παραγωγή τους έως και 10%. Παράλληλα, η προσφορά γαλοπούλας μειώνεται κατά παρόμοιο ποσό, αλλά θα μπορούσε να μειωθεί έως και 20% τα Χριστούγεννα, καθώς οι εταιρείες φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να προσλάβουν τον συνήθη αριθμό εποχιακών εργαζομένων

Ο Πολ Κέλι, διευθύνων σύμβουλος της KellyBronze, που παράγει γαλοπούλες ελεύθερης βοσκής, είπε ότι οι μεγάλοι παραγωγοί θα επιλέξουν να εκθρέψουν λιγότερα πτηνά εάν δεν είναι σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουν τους 1.500 έως 2.000 επιπλέον εργαζομένους που απαιτούνται για να μαζέψουν, να συσκευάσουν και να παραδώσουν τις γαλοπούλες τον Δεκέμβριο