Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:H κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιo

Speedynews.gr

Η ταχύτητα στην ενημέρωση


Δημοφιλέστερα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:H κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιo

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη μίλησε για την υπόθεση Novartis αλλά και την ηχητική συνομιλία – ντοκουμέντο για Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: Σύμφωνα με την κυρία Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Παππάς έχει ήδη κάνει μια δήλωση για την εν λόγω ηχογράφηση, η οποία είναι «προϊόν υποκλοπής, είναι παράνομη και έγινε εν αγνοία του». Ο ίδιος έκανε την αυτοκριτική του σε σχέση με τα λεγόμενά του, ωστόσο υπήρξε προσπάθεια αποσιώπησης και επιλεκτικών αναφορών, υποστήριξε.

«Σε κάθε περίπτωση, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης πήγαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με την υπόθεση αυτή, ότι δηλαδή, δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο κλίμα συνολικά για τη δημοκρατία, ένα αντιθεσμικό, ένα κλίμα που έρχεται να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός» και συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για «επιλογή αντιπερισπασμού από την αποτυχία στην οποία οδηγήθηκε στην πράξη η περίφημη σκευωρία και η προανακριτική επιτροπή της βουλής και από τις υποθέσεις αδιαφάνειας και κατανομής πόρων χωρίς λογική κριτηρίων και χωρίς να δίνονται στοιχεία στο κοινοβούλιο».

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή, υποστήριξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. «Θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και να είμαστε κοντά στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε σχετικά.

Όσον αφορά την παρακρατική λειτουργία επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η βουλευτής ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παρακρατική λειτουργία, αντιθέτως «τώρα βλέπουμε μια παρακρατική αντιθεσμική λειτουργία, η οποία διοχετεύει κασέτες, ηχογραφήσεις και δημιουργεί τοξικό κλίμα σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Για την υπόθεση Novartis και την εξωδικαστική απόφαση στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως «από τα 340 εκατομ. που δέχθηκε η εταιρεία να πληρώσει, τα 310 αφορούν την Ελλάδα για την περίοδο 2012-2015. Τίθενται λοιπόν δύο ζητήματα. Αφενός «το γεγονός ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ότι με βάση το κείμενο υπάρχουν περιπτώσεις διαφθοράς με ομολογίες κυβερνητικών αξιωματούχων και αφετέρου ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ως τώρα υποβάθμιζε τη διάσταση του σκανδάλου, πρέπει να στραφεί προς την εταιρεία και να ζητήσει μια αποζημίωση για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου μίλησε ακόμα για το «1989» υποστηρίζοντας πως εκείνο τα σκάνδαλο είχε άλλα χαρακτηριστικά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς έχει κάνει την αυτοκριτική του για εκείνη την περίοδο.

Ακόμα υποστήριξε πως υπάρχει εναλλακτική λύση για την ελληνική οικονομία, το πρόγραμμα «μένουμε όρθιοι», που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας, το οποίο βέβαια δεν αποτελεί και το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την κυρία Ξενογιαννακοπούλου, αλλά αφορά μόνο το δύσκολο φετινό καλοκαίρι και την ανάσχεση της βαθιάς ύφεσης.

Δείτε το βιντεο:

#επικοινωνουμε_ελευθερα

#paramenoume_speedy

Comment here