Μιχάλης Καραγιάννης: το νέο βιβλίο Εκπαίδευση και Πολυπολιτισμικότητα: Η υποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας στο ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα.

Κυκλοφορεί από σήμερα η νέα μας έκδοση!

Γράφουν σε ανάρτηση τους οι εκδόσεις Το Κεντρί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η φτώχεια, ο πόλεμος, οι διώξεις, η κλιματική αλλαγή, έχουν δημιουργήσει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης πληθυσμών, είτε ως μετανάστευση, είτε ως προσφυγιά. Οι κοινωνίες έχουν γίνει βαθιά πολυπολιτισμικές. Η εκπαίδευση ως ένας από τους βασικότερους πυλώνες της κοινωνίας και της πολιτείας, αντιμετωπίζει μία τεράστια και διαρκή πρόκληση: να αποδεχτεί, να διαχειριστεί, να υποστηρίξει και να ενσωματώσει το διαφορετικό.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ.. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Διοίκησης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Επιμορφώθηκε σε προγράμματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης/Διαμεσολάβησης, ενώ παράλληλα συνέβαλε με ERASMUS + στις ενταξιακές πολιτικές μέσω των Ευρωπαϊκών αξιών. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για σύγχρονα κοινωνικά θέματα και κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την ενσωμάτωση, την ένταξη, την αποδοχή, την συμπερίληψη. Δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην αλληλεγγύη και συμβάλει σε δράσεις και ενέργειες που υποστηρίζουν ευάλωτες ομάδες πολιτών, άπορους, πρόσφυγες, μετανάστες, ενώ παράλληλα κινητοποιείται και αγωνίζεται στους τομείς των δικαιωμάτων. Είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αλληλεγγύης Albatros. Ασχολείται δημιουργικά με τις τέχνες, την συγγραφή, την ζωγραφική και το εναλλακτικό – πειραματικό Θέατρο. Από το 2016 είναι Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και άλλες υποστηρικτικές Δομές.

Μπορεί να είναι εικόνα βιβλίο, λουλούδι και κείμενο που λέει "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΑΙ ΠΟΛΥΠΙΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ από H— υποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας ετερότ ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα αρχές 。20° αιώνα έως σήμερα KAYτO"
See how the average temperature in your area is changing.
Explore Climate Science Info