Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρείται σήμερα στις ευρωαγορές, εν μέσω αυξημένων ενδείξεων πως η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία επιβραδύνεται και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που θα λάβουν οι ΗΠΑ. 

Η Ιταλία, η οποία έχει γονατίσει από τη μάστιγα του κορονοϊού, κατέγραψε χθες μια δεύτερη συνεχή μείωση της αύξησης στον αριθμό των νεκρών και των θετικών κρουσμάτων, δημιουργώντας συγκρατημένες ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας έστω και αν η χερσόνησος έχει ξεπεράσει τους 6.000 νεκρούς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 4,78% στις 286,80 μονάδες με σημαντική βοήθεια από τις μετοχές ενέργειας και τις μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών. 

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 5% στις 9.183 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 3,94% στις 4.068 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 3,38% στις 5.161 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 4,92%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει κέρδη 3,42%. 

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο-μαμούθ για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης που προκαλεί ο κορονοϊός, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 750 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση θα επιστρέψει στην αποταμιευτική της πολιτικής όταν λήξει η κρίση του κορονοϊού διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier.

Σχεδόν 26 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές μετοχών από τα μέσα Φεβρουαρίου και οι επενδυτές έχουν μείνει να παρακολουθούν τα ερείπια και να ζυγίζουν τις πιθανότητες ανάκαμψης. 

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM