ΤοYouTube ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτρέψει την κατάρρευση του διαδικτύου καθώς χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό της πλατφόρμας του YouTube θα παραμείνει σε ισχύ στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο για 30 ημέρες, με την απόφαση να υπόκειται σε αναθεώρηση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google, στην οποία ανήκει. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων για να ελαχιστοποιήσουμε την πίεση στο σύστημα, παρέχοντας παράλληλα μια καλή εμπειρία στον χρήστη» δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωσή του στο CNN.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Netflix: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το διαδίκτυο -Χωρίς HD streaming στην Ευρώπη για 30 ημέρες


19|03|2020 | 22:26

Κορωνοϊός: Πήρε… φωτιά το Netflix και προκάλεσε πρόβλημα στο διαδίκτυο -Συζητήσεις της εταιρείας με την ΕΕ


19|03|2020 | 06:44

O Τιερί Μπρετόν,Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά της ΕΕ, προέτρεψε τις πλατφόρμες συνεχούς ροής να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι. Μάλιστα, η Netflix ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της για μείωση της ποιότητας streaming.

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσαρμόζονται σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης χάρη στις ψηφιακές πλατφόρμες, που τους βοηθούν να εργάζονται από απόσταση, να μαθαίνουν και να ψυχαγωγούνται» ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπρετόν σήμερα. «Χαιρετίζω θερμά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Google για να διατηρήσει ομαλή την λειτουργία του διαδικτύου κατά την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, μετατρέποντας το YouTube σε Standard Definition».

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM