Εκπρόσωπος σούπερ μάρκετ το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι το κατάστημα θα είναι κλειστό την Κυριακή παρά το γεγονός ότι άλλαξαν τα ωράρια λόγω του κορονοϊού.

«Δεν θα ανοίξουμε αυτή την Κυριακή και θα αξιολογήσουμε τη Δευτέρα το τι θα κάνουμε τις επόμενες δύο Κυριακές. Ούτως ή άλλως η τέταρτη Κυριακή είναι η Κυριακή των Βαΐων και το κατάστημα θα άνοιγε» ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της εταιρείας. «Είναι επίσημη θέση της εταιρείας, σίγουρα αξιολογούνται τα πράγματα κυρίως λόγω της κούρασης που τράβηξε το προσωπικό, είναι απόφαση μόνο για αυτή την Κυριακή» πρόσθεσε.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση παρενέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος τόνισε πως τα σούπερ μάρκετ υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να αποφασίσει όποιος θέλει να θα είναι ανοιχτός ή όχι. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω προανήγγειλε πως σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμβει το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κυρώσεων.

«Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ανοιχτά, δεν είναι απόφαση της διοίκησης του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ αν θα ανοίξει όχι, είναι απόφαση της πολιτείας», είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Είναι θέμα δημόσιας υγείας  και όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως» συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν ήρωες στην κοινωνία μας, γιατροί, νοσηλευτές εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς», τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε: «Επειδή η κίνηση αυξήθηκε πολύ, προτείναμε να γίνουν προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση πρέπει να προσλάβει κόσμο για να καλυφθούν τα μεγαλύτερα παράθυρα στην λειτουργία της, υπάρχει μεγάλη ανεργία και υπάρχει κόσμος που πρέπει να δουλέψει. Τα σούπερ μάρκετ έχουν επιδείξει κοινωνική ευαισθησία κι εμείς ξέρουμε πως τα περισσότερα έχουν αρχίσει τις προσλήψεις για να καλυφθεί το επιπλέον ωράριο. Δεν θέλουμε να εξαντλήσουν τους εργαζόμενούς τους, θέλουμε να προσλάβουν κι άλλους».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ προκύπτει ότι μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, ο εκπρόσωπος του σούπερ μάρκετ επικοινώνησε με τη διοίκηση της εταιρείας και στη συνέχεια δεν υπήρξε αλλαγή στάσης. Μάλιστα επανέλαβε την εταιρική απόφαση που λέει ότι το κατάστημα αυτή την Κυριακή θα μείνει κλειστό.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM