Δυνατό rebound της τάξεως του 7,68% πραγματοποίησε η Αθήνα με φόντο το χρηματοδοτικό πακέτο που θα ψηφιστεί στις ΗΠΑ, την απόφαση τoυ Τrump να μην τεθεί σε καραντίνα η Αμερική σε 14 ημέρες και φυσικά την πιο αργή εξάπλωση στην Ευρώπη (Ιταλία).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 552,45 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 7,68% με συναλλαγές 101,4 εκατ. ευρώ – εκ των οποίων ένα πακέτο 7% στην Γεκ- Τέρνα. Τράπεζες, και blue chips στήριξαν την αγορά, ενώ αργά το απόγευμα τα κέρδη του Δείκτη έφθασαν έως 8,7%.

Οι επενδυτές, όμως, όπως και κάθε άνθρωπος απέναντι σ αυτή τη λαίλαπα δεν μπορεί να στηρίζεται σε ελπίδες, αλλά σε γεγονότα και στρατηγική. Μόνο η μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, δηλαδή τα θετικά στοιχεία, μπορούν να ανατρέψουν αυτόν τον ιό. Δεδομένου ότι, η Κίνα βρίσκεται δυο μήνες μπροστά από την Δύση, η μάχη δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Στις ΗΠΑ, τα δυο κόμματα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το πακέτο ενίσχυσης, όπως δήλωσε και η επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία κα Νάνσι Πελόζι.

Eν τω μεταξύ, η δήλωση του Trump, ότι σε 14 ημέρες, οι ΗΠΑ θα λάβουν απόφαση και ότι, θα “ξανανοίξει” την Αμερική, δίνουν διέξοδο – εφόσον ελεγχθεί ο ιός μέχρι τότε. Εξ ου και η άνοδος στις αγορές. Περαιτέρω, η αποφασιστική πολιτική της Fed να παράσχει απεριόριστη ποσοτική χαλάρωση και δάνεια στις επιχειρήσεις καθησυχάζει τους επενδυτές, δεδομένου ότι, αυτά τα μέτρα θα επιδράσουν μεσοπρόθεσμα.

Στην Ευρώπη, η εικόνα μοιάζει από τα ίδια, με εξαίρεση την ελπιδοφόρα μείωση της εξάπλωσης στην Ιταλία. Κατά τα άλλα, οι συνήθεις ύποπτοι δεν δέχονται να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης – και να πληρώσουν – για τα ευρω- ομόλογα. Διαφωνούν και δέχονται μόνο για την πιστωτική γραμμή προς την Ιταλία. Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι, περισσότερο τώρα παρά ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ για να σταθεί στα πόδια της.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε με άνοδο 8,57% στα 0,342 ευρώ. Ράλι στην Πειραιώς με άνοδο 14,33% στα 1,101 ευρώ. Κέρδη 13,58% για την Alpha bank στα 0,602 ευρώ. Κέρδη 8,82% για την Εθνική στα 0,925 ευρώ.

Ράλι 15,38% στην ΔΕΗ στα 2,228 ευρώ. Κέρδη 9,17% για την Coca- Cola στα 19,65 ευρώ. Με άνοδο 7,79% ο ΟΠΑΠ στα 6,575 ευρώ.

Κέρδη 4,12% για τον ΟΤΕ στα 11,87 ευρώ. Με ράλι 11,98% η Γεκ – Τέρνα στα 5,14 ευρώ.

Ράλι σε Lamda 12,2% και Μπέλα 14% στα 5,39 ευρώ και 11,43 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Στήριξη 2 δισ. σε 1 εκατ. νοικοκυριά-επιχειρήσεις – Εκτός όσοι κάνουν απολύσεις

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αυτή είναι η ΠΝΠ για επιχειρήσεις, επίδομα €800 και τις άδειες ειδικού σκοπού

Κορωνοϊος στην Ισπανία: Συγκλονίζει η οικογένεια του 21χρονου προπονητή – «Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετήσαμε»

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM