Έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για τον χρυσό

[ad_1]

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή για να κατοχυρώσει την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα και στις προσδοκίες για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

“Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι έχουν βάλει στην άκρη δισεκατομμύρια αποθέματα σε δολάρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τράπεζες αυτές θεωρούν πως οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν ξανά”, σημείωσε ο Jim Wyckoff, επικεφαλής αναλυτής της Kitco.com. 

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, ενισχύθηκε 9,70 δολάρια ή 0,5% στα 1.810 δολ. ανά ουγγιά. Σε επίπεδο πιο ενεργού συμβολαίου, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,5% στην εβδομάδα.

[ad_2]

Πηγή : CAPITAL