Τα ψάρια, αν και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, έχουν γίνει σπάνια στα τραπέζια πολλών ελληνικών οικογενειών. Οι συνεχείς αυξήσεις τιμών τα έχουν μετατρέψει σε είδος πολυτελείας, τόσο στις ψαραγορές όσο και στα σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρθηκε στις δραματικές αυξήσεις, που φτάνουν έως και το 80% σε διάστημα ενός έτους. Η αδυναμία των νοικοκυριών να προμηθευτούν ψάρια έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς οι καταναλωτές αναγκάζονται να περιορίσουν την κατανάλωση αυτού του σημαντικού διατροφικού στοιχείου.