Ο μπακαλιάρος, είτε σερβιρισμένος με σκορδαλιά είτε χωρίς, αποτελεί το κεντρικό πιάτο στις παραδοσιακές γιορτές της 25ης Μαρτίου. Αυτή η συνήθεια έχει τις ρίζες της στον παρελθόν, καθώς ο παστός μπακαλιάρος ήταν μια οικονομική και εύκολα συντηρήσιμη επιλογή. Αυτή η παράδοση τον έχει καθιερώσει ως αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής.

Ωστόσο, στις μέρες μας, η τιμή του μπακαλιάρου έχει αυξηθεί και δεν είναι πλέον τόσο προσιτός, τουλάχιστον για όλα τα είδη που διατίθενται στις αγορές. Οι καταναλωτές παρατηρούν αυξήσεις στις τιμές, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές τους για το εορταστικό τραπέζι.