Τρ. Αλεξιάδης : Να ακουστεί το πανελλαδικό αίτημα λογιστών – φοροτεχνικών και να μην επιβληθούν πρόστιμα στις εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές μέχρι τέλους του έτους δηλώσεις

Στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, την κοινή επιστολή 11 πολυμελών Λογιστικών – Φοροτεχνικών Συλλόγων της χώρας οι οποίοι ζητούν να μην επιβληθούν πρόστιμα στις αρχικές και τροποποιητικές μέχρι 31/12/2022 δηλώσεις.

 

Σε συνέχεια κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του για την ελάφρυνση και τη διευκόλυνση του έργου που έχει επωμιστεί ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών, με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά άμεσες απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα που υποβάλλουν από κοινού οι : Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας, Σύλλογος Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Κορινθίας, Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Σύλλογος Λογιστών Θήρας, Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά, Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λασιθίου, Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου.

Στην κοινή επιστολή τους οι Σύλλογοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το μπαράζ αστοχιών εκ μέρους της Πολιτείας – παραθέτοντας χαρακτηριστικές αποφάσεις και ενέργειες του οικονομικού επιτελείου που συνέβαλαν στην καθυστέρηση – που είχε σαν αποτέλεσμα μέρος των φορολογικών δηλώσεων να μην κατατεθεί εμπρόθεσμα και φυσικά και νομικά πρόσωπα να κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων. Λόγω δε και της μη ανταπόκρισης της Πολιτείας στο βασικό αίτημα του κλάδου για την προστασία των επιχειρήσεων από τυχόν κυρώσεις και πρόστιμα που θα προκύψουν από μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους για τις ασυμφωνίες και τα ανακριβή στοιχεία κατά τα έτη προσαρμογής στο myDATA και δεδομένης και της εφαρμογής των αποκλίσεων τον μήνα Οκτώβριο που θα οδηγήσει σε σωρεία τροποποιητικών δηλώσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, ζητούν την έκδοση απόφασης για τη μη επιβολή προστίμων στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις Φ.Π. και Ν.Π. καθώς και στις τροποποιητικές, μέχρι 31/12/2022.