Στον Volos 98,6 Fm και στον Αποστόλη Γκόγκα η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα ανέφερε:

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν.Είναι καταχρεωμένοι.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο την τελευταία 10/ετία είναι 10 δις. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο εξάμηνο φέτος στον e-efka είναι 660 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπερδιπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις το 2022 σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, οι καταγραμμένες πράξεις που αφορούν πλειστηριασμούς είναι 5.760, έναντι 2.393, με αύξηση 140,7%.
Σημειώνουμε ότι τα funds δεν πληρώνουν φόρο μεταβίβασης , φόρο εισοδήματος Νομικών Προσώπων, ΕΝΦΙΑ, χαρτόσημο , φόρο υπεραξίας , εισφορά Ν.128/75 και τέλη υποθηκοφυλακείου.
ΚΕΝΟ ΦΠΑ
Σε επιπλέον έσοδα προσδοκά η Κυβέρνηση έως και 2 δις. ευρώ το 2026, κλείνοντας περαιτέρω το κενό ΦΠΑ (vat gap, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στα θεωρητικά και τα πραγματικά έσοδα από τον ΦΠΑ),μέσα από τα μέτρα που σχεδιάζει για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Έχει μειωθεί κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες το κενό του ΦΠΑ με την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από την πανδημία και μετά.
Πόρισμα της Κομισιόν έδειξε ότι από τα 3,1 δισ. ευρώ που ήταν το κενό ΦΠΑ στη χώρα μας το 2020, ένα τμήμα αφορά τις φοροαπαλλαγές του ΦΠΑ και τους μειωμένους συντελεστές και τα υπόλοιπα από τις απάτες, τη φοροδιαφυγή και τις πτωχεύσεις.