Άνθη και… θεάματα

Το δημόσιο σύστημα υγείας απέδειξε περίτρανα -για άλλη μια φορά- στη διάρκεια της πρώτης πανδημίας του 21ου αιώνα ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, τόσο με το έμψυχο δυναμικό του, όσο και με τις εγκαταστάσεις του.

Η σημασία του υπερτονίστηκε όχι μόνο από όσους το υπηρετούν, αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και κοντά σε αυτούς και από τις επιχειρήσεις.

Η κοινωνική εταιρική ευθύνη πήρε σάρκα και οστά με προσφορές σε εξοπλισμό και αναλώσιμα από επιχειρήσεις από όλη τη χώρα προς τις μονάδες του ΕΣΥ, καλύπτοντας μέχρι και σήμερα κάθε ανάγκη, ακόμη και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου των νοσοκομείων με φυτά και λουλούδια.

Έτσι γέμισαν χρώματα οι αυλές και άνθη μοιράστηκαν αφειδώς έξω από τις κλινικές με ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλάζοντας προς το καλύτερο το σκηνικό.

Αυτό, βέβαια, που θα γινόταν τέλειο αν βασικοί πρωταγωνιστές στο ίδιο σκηνικό ήταν γιατροί και νοσηλευτές σε πολλαπλάσιο αριθμό από όσους υπηρετούν σήμερα στο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο ανθίζει, αλλά δε θάλλει πάντα λόγω των δραματικών ελλείψεών του.

#menoume_speedy