Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί με κάποιο, ακατανόητο όμως τρόπο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε σε ένα μεγάλο μέρος του κόμματος – μεταξύ αυτών και βουλευτές που ήταν στη ΔΕΘ – η δήλωσή της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος διότι δεν σέβεται το καταστατικό. Και άρα να πάει να πάει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής.

Ενοχλημένη από το γεγονός ότι η δήλωσή της ερμηνεύτηκε ως πρόταση για διαγραφή και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε σάλος, η κυρία Νοτοπούλου επανήλθε με επιστολή της στο topontiki.gr, ζητώντας «άμεση διόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας με την ακριβή αναπαραγωγή των λεγόμενων μου», όπως αναφέρει.

Τι ακριβώς την ενόχλησε το εξηγεί στη συνέχεια;

Η βουλευτής διαφωνεί με τον τίτλο «Μπουρλότο από Νοτοπούλου που ζήτησε διαγραφή Κασσελάκη – Οργή στη βάση, πάγωσαν οι βουλευτές στη ΔΕΘ», θεωρεί ότι υπήρξε διαστρέβλωση των όσων είπε και ζητά «αποκατάσταση της αλήθειας με την ακριβή αναπαραγωγή των λεγόμενων μου», όπως λέει.

Μάλιστα ενημερώνει για το τι είπε επακριβώς:

«Σε συνέντευξή μου σήμερα το πρωί στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ανέφερα τα εξής: “Ο πρόεδρος του κόμματος, οι υποψήφιοι πρόεδροι ενός κόμματος θα πρέπει αυτονόητα να σέβονται το καταστατικό όπως και τα μέλη του κόμματος.
Από τη στιγμή που αυτό δε συμβαίνει θα πρέπει προφανώς να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο
“.

Δημοσιογράφος: «Μισό λεπτό κυρία Νοτοπούλου να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο: σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να διαγραφεί από μέλος ο κ. Κασσελάκης;

«Αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ. Θα το απαντήσει η Επιτροπή δεοντολογίας που θα εισηγηθεί και τα όργανα του κόμματος. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα για να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας. Πάμε παρακάτω όμως επειδή εδώ είμαι για να σας μιλήσω για τη Θεσσαλονίκη».

Επειδή τα δημοσιογραφικά κείμενα δεν είναι καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής του, ώστε να χρειάζονται νομικές γνωμοδοτήσεις και μία σειρά επεξηγηματικών ερμηνειών, για να γίνουν κατανοητά ας σημειώσουμε πολύ απλά τα εξής:

  1. Δεν διαστρεβλώθηκε τίποτα από αυτά που είπε η κυρία Νοτοπούλου. Η οποία δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο κ. Κασσελάκης δεν σέβεται το καταστατικό του κόμματος, ως οφείλει να κάνει. Κι έτσι υπάρχουν πολλοί λόγοι να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.
    Οι δημοσιογράφοι του Mega την ρωτούν ευθέως εάν πρέπει να διαγραφεί ο κ. Κασσελάκης. Και η κυρία Νοτοπούλου δηλώνει ότι αυτό «θα το απαντήσει η Επιτροπή δεοντολογίας».
    Και συμπληρώνει «πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα για να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας».
    Προφανώς θα το απαντήσει η επιτροπή δεοντολογίας, διότι εκείνη κάνει τις σχετικές εισηγήσεις. Αλλά από τη στιγμή που η ίδια ζητά να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας κάποιος επειδή παραβιάζει το καταστατικό, είναι σαφές ότι δεν εννοεί ότι η επιτροπή δεοντολογίας πρέπει απλά να τον… μαλώσει, ή να του τραβήξει το αυτί και να του πει να μην το… ξανακάνει.
    Ασφαλώς μιλάμε για διαγραφή.
  2. Δεν συνηθίζεται στα μέσα ενημέρωσης τους τίτλους να τους υπαγορεύουν πολιτικοί. Ο τίτλος που δεν άρεσε στην κυρία Νοτοπούλου αφορούσε και στο ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της. Ας κάνουμε ο καθένας τη δουλειά του: Ο πολιτικός τις δηλώσεις και ο δημοσιογράφος το ρεπορτάζ. Ας ξεκαθαρίσει πρώτα η κυρία Νοτοπούλου στο κόμμα της, τι αρμοδιότητες έχει η ΚΕ, τι το συνέδριο και τι ο πρόεδρος και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα. Το ότι δεν της άρεσε η υποδοχή που είχε από πολλούς η δήλωσή της, δεν αφορά κανένα μέσο ενημέρωσης.
  3. Ας πείσει τη νομαρχιακή επιτροπή και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο κόμμα τώρα τελευταία και ας αφήσει τις υποδείξεις.