Ποιος άλλος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και να πάει στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα για την 98η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκτός από τον Υπουργό Επικρατείας Γεραπετρίτη;

Ουδείς, καθώς αυτός και μόνο αυτός έβαλε τις κόκκινες γραμμές στα 6 ναυτικά μίλια, όταν το Oruc Reis έκοβε βόλτες έξω από το Καστελόριζο και την Κρήτη.

Λογικό ήταν να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στα 98χρονα της Τουρκικής Δημοκρατίας καθώς θέλει να φέρει τις χώρες πιο κοντά και από τα έξι ναυτικά μίλια.

Πάντως στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας του Τούρκου Πρέσβη, μαζεύτηκαν πολλοί διπλωμάτες, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι που αντάλλαξαν απόψεις για σειρά θεμάτων.

Όπως μας μετέφεραν στην δεξίωση ήταν και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αλλά και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Αυτήκοος μάρτυς πάντως επεσήμανε στο Speedynews ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά έπαιξε πολλαπλώς σε διάφορα τραπέζια, με ιδιαίτερα θερμά και θετικά λόγια για το έργο του ως Υπουργός Εξωτερικών.

Όσο για την νυν ηγεσία του ΥΠΕΞ, δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα. Και για να εξηγούμαστε όχι από την τουρκική πλευρά.#menoumespeedy