Τασούλας για υπόθεση Κουμουτσάκου

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει και αφορά συνεργασία στη Βουλή της συζύγου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης.

«Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι».

Άγνοια για τις επαγγελματικές συνεργασίες της συζύγου του δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι εδώ και ένα χρόνο είναι διαζευγμένοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» η σύζυγος του Γιώργου Κουμουτσάκου προσελήφθη λίγο πριν το Πάσχα στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ρεγγίνα Καρρά προσελήφθη με υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν κλείσει για το Πάσχα. Η εφημερίδα παρουσίαζε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, η σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο τμήμα νομικής υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος με την αμοιβή της να ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, για να πραγματοποιηθεί η πρόσληψη της Ρ. Καρρά απολύθηκε δικηγόρος που αμειβόταν με μπλοκάκι και μισθό 800 ευρώ τον μήνα, η οποία φέρεται να είναι και μητέρα ανήλικων παιδιών. Η σύμβασή της έληξε στα τέλη Μαρτίου και παρά τη θετική εισήγηση του προϊσταμένου της, δεν ανανεώθηκε.