Με γεμάτη τη φαρέτρα της με νομικά εργαλεία εμφανίστηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη, οδηγώντας τελικά με την παρουσία της τον βασικό μάρτυρα, Χρήστο Καλογρίτσα σε ελιγμό.

Διαφορετικά ο εργολάβος δεν θα ανασκεύαζε τη δήλωση του σχετικά με τον φάκελο «sms με Παππά» μετά τις καταιγιστικές ερωτήσεις της κ. Τζάκρη, η οποία εμφανίστηκε να κατέχει σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση.

Η εντυπωσιακή, μάλιστα, νομική και κοινοβουλευτική επάρκεια της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάμφθηκε ούτε από το σεξιστικό επεισόδιο εναντίον της από τον Πρόεδρο της προανακριτικής, Σταύρο Κελέτση, ο οποίος σχολίασε δηκτικά πως «εδώ δεν είναι κομμωτήριο», για να ανασκευάσει τελικά υπό το βάρος των αντιδράσεων.

Εκτός από την ανταλλαγή «πυρών» περί αδιαθεσίας, η κ. Τζάκρη άφησε στο τέλος της σημερινής ημέρας ένα ισχυρό αποτύπωμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή με την Κουμουνδούρου να σχολιάζει -εμφανώς ανακουφισμένη- πως:

«Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του. Η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει:

· Την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα.

· Ότι αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms. Γιατί, άραγε, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει;

· Το τρίτο επεισόδιο στο σίριαλ της παρωδίας, που «έπαιξε» σήμερα, με πρωταγωνιστή τον βασικό κατήγορο, ο οποίος αδιαθέτησε για μια ακόμα φορά. Η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία».

#menoume_speedy