lt;span id=”_ctl22__ctl0_NAImages”>
26/06/2020 [14:31]
Διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, οι διαδόσεις που «έδωσαν και πήραν» τις τελευταίες ημέρες, περί συνεργασίας του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ.Γούτο ή μεμονωμένους δημοτικούς του συμβούλους, στον απόηχο του «διαζυγίου» της παράταξης Ψυχράμη και της αποχώρησής της από την «συμμαχική» δημοτική αρχή.
Αν και δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση που να σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στην ηγεσία του δήμου ή που να εξηγεί τη στάση της μείζονος μειοψηφίας στο νέο σκηνικό του δήμου, η επόμενη μέρα προτιμήθηκε να αναλυθεί σε εσωτερική «κλειστή» συζήτηση, που έγινε το βράδυ της Τρίτης, μετά από κάλεσμα του κ. Γούτου σε μέλη της ομάδας του.
Η συζήτηση που έγινε και η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα και «διαχέεται» από στελέχη της αντιπολίτευσης, κινείται – κατά πληροφορίες της «Π» – σε τρεις κατευθύνσεις:
– Πρώτον, ότι η εξέλιξη στη «συμμαχική» δημοτική αρχή Καλογερόπουλου – Ψυχράμη – Γρ. Τριανταφυλλόπουλου δεν αφορά την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», αφού δεν επηρρεάζει τη μέχρι τώρα πορεία της, στην αντιπολίτευση, από την οποία θεσμικά θα συνεχίζει να διαχειρίζεται τα θέματα με πολιτική ωριμότητα και προτάσεις, ωφέλιμες για την κοινωνία.
– Δεύτερον, ότι παραμένει η «σκληρή γραμμή» προς τον δήμαρχο και τους συνεργάτες ή εταίρους του στο δημοτικό σχήμα και επουδενί αφήνεται κάποιο ανοιχτό «παραθυράκι» συνεργασίας μαζί τους, πλην εκείνων των περιπτώσεων που θα καταγράφεται γόνιμος διάλογος και συμφωνία πολιτικών απόψεων.
– Τρίτον, ότι εκφράζεται η πολιτική διάθεση να αντιμετωπιστεί εφεξής η παράταξη της κ. Ψυχράμη ως μέρος της αντιπολίτευσης και να υπάρχει συνεννόηση μαζί της, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει σε επίπεδο κορυφαίων θεμάτων με τις υπόλοιπες δύο της μειοψηφίες των κ.κ. Τ. Παπακωνσταντινόπουλου και Αγγ. Κουρή.
Στο απαύγασμα της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας «Γούτου», μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει πως δεν αφήνεται κατ’ ελάχιστον ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεννόησης με την εναπομείνασα δημοτική αρχή.
Ετσι, αυτή μένει κατά συνέπεια με 10 + 1 μέλη (Καλογερόπουλου – Τριανταφυλλόπουλου αντίστοιχα), όταν το σύνολο της αντιπολίτευσης απαριθμεί 22 συμβούλους (11 Γούτου – 6 Ψυχράμη – 3 Παπακωνταντινόπουλου – 1 Κουρή – 1 Ανεξάρτητος), με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λήψη αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, για τις οποίες απαιτούνται τουλάχιστον 17 ψήφοι και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις 22 ψήφοι.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr
Πηγή: