Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Λευτέρης Οικονόμου ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν έλεγχοι για όσους έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε όσους έσπασαν την καραντίνα.

Μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και το πώς αυτό θα εφαρμοστεί, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε από τους 217 ανθρώπους που ελέγχθηκαν, 13 άτομα βρέθηκαν εκτός της κατοικίας τους. Στους παραβάτες αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και τους ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις. 

Αφού ξεκαθάρισε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στα διόδια για τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε ότι ότι όσοι ευσυνείδητοι πολίτες τηρούσαν την οδηγία του ΕΟΔΥ #menoumespiti και απέφευγαν τις άσκοπες μετακινήσεις, δεν θα δουν κάποια ουσιαστική αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Όσοι, δηλαδή, πήγαιναν μόνο στην εργασία τους, στο φαρμακείο και το σούπερ μάρκετ, έβγαιναν για ατομική άθληση ή έβγαζαν βόλτα το κατοικίδιό τους, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να έχουν μαζί τους αυτήν την ειδική άδεια μετακίνησης.

Πηγή: HTTPS://NEWS.GOOGLE.COM