[ad_1]
Βάσιμες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, διαψεύδοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι «ενσωματώνει βασικές προτάσεις της πρότασης Καμίνη».
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι η κυβερνητική πρόταση «ενσωματώνει βασικές προτάσεις της πρότασης νόμου που είχε παρουσιάσει το 2012 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ύστερα από εργασία Επιτροπής στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων οι καθηγητές κ.κ. Αλιβιζάτος και Μανιτάκης. Καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και των συναθροίσεων»
Ωστόσο, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τα στελέχη του του Κινήματος Αλλαγής, ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαππας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης τόνισαν ότι η κυβερνητική πρόταση απέχει σημαντικά από την πρόταση που είχε ετοιμάσει η ομάδα των κορυφαίων νομικών, με πρωτοβουλία του κ. Καμίνη.
«Όπως κατατέθηκε η κυβερνητική πρόταση έχουμε βάσιμες αντιρρήσεις. Δεν λέμε, ωστόσο, “Όχι” αλλά να κατατεθεί η πλήρης πρόταση Καμίνη», σημείωσαν και πρόσθεσαν ότι είναι θετική η αποδοχή από τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να συμμετέχει δικαστικός λειτουργός στις σχετικές αποφάσεις.
«Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου χωρίς τη φαλκίδευση στην άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων», εξήγησαν οι κ.κ. Πρωτόπαππας και Χρηστίδης. «Αν αφήσουμε την Ελληνική Αστυνομία να αποφασίζει, μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Γι’ αυτό χρειάζονται θεσμικές εγγυήσεις», τόνισε ο κ. Πρωτόπαππας, εξηγώντας ότι πρέπει να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε δύο συνταγματικά δικαιώματα. Από τη μία το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και από την άλλη της εξασφάλισης ομαλής κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Το ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και στενός συνεργάτης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη για την αναφορά του περί μεγάλων μεταρρυθμίσεων: «Όλες δεν έγιναν μόνον από ένα κόμμα, αλλά ύστερα από διάλογο και συναινέσεις. Στην ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου από τα 2/3 της Βουλής είχε προηγηθεί εκτενής και ουσιαστικός διάλογος. Εν προκειμένω, αν προχωρήσει μόνη της η κυβέρνηση και δεν πειθαρχήσουν σε απαγορεύσεις όσοι θέλουν να διαδηλώσουν, τι θα γίνει; Θα αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα;».
Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισαν ότι δεν θα πρέπει να γίνουν όσα έγιναν στη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, όπου η κυβέρνηση προχώρησε μόνη της, αλλά να επικρατήσει η συναίνεση, όπως έγινε και με την ψήφο των ομογενών.
Ο κ. Χρηστίδης σχολίασε ότι είναι προβοκάτορες όσοι υποστηρίζουν πως το Κίνημα Αλλαγής αλλάζει συνεχώς θέσεις και όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου, απάντησε πως «παρουσιάστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Τσίπρα. Οι δεξιοί του φίλοι εκθειάζουν τον κ. Καμμένο, ενώ οι αριστεροί του φίλοι τον αποστρέφονται».
[ad_2]
Πηγή : EFSYN