
Η πολιτική σκηνή της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας πόλωσης, καθώς πλησιάζουν νέα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών, προγραμματισμένα για τις 28 Φεβρουαρίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να ενστερνίζεται θεωρίες περί «συγκάλυψης» μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο, ενώ θα ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησης.
Η ένταση κλιμακώθηκε νωρίς το πρωί, όταν η κυβέρνηση ζήτησε τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, λόγω προσβλητικών δηλώσεων κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και ειρωνικών αναφορών στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η διαγραφή του βουλευτή είναι επιβεβλημένη, υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ευθύνη για την υιοθέτηση επικίνδυνων απόψεων που απειλούν τη Δημοκρατία.
«Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ξαναφέρει τη χώρα στο βούρκο της τοξικότητας και του διχασμού δεν θα περάσει. Σε αυτή τη μάχη για την προστασία των θεσμών και της Δημοκρατίας, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», ανέφερε η κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε εκδήλωση στην Αχαΐα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορία» και τον πρωθυπουργό «χαζό». Μετά την αντίδραση της κυβέρνησης, δήλωσε ότι αναγνωρίζει το λάθος του και επιχείρησε να αναδείξει ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αντέτεινε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος υπαινίχθηκε κυβερνητική εμπλοκή στον θάνατο του γιου εισαγγελέως που ερευνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε την «άθλια ρητορική» του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι δηλητηριάζει την κοινωνία με αβάσιμες θεωρίες. Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύοντας την ένταση που θα επικρατήσει στο μέλλον μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.