Η Εφημερίδα των Συντακτών

[ad_1]

Οι αυξανόμενες πιθανότητες εξεύρεσης εμβολίου για τον κορονοϊό μετά τα θετικά αποτελέσματα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας-μαμούθ και το πακέτο οικονομικής βοήθειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη στήριξη της οικονομίας των κρατών μελών της Ε.Ε., αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Στη Βρετανία,  η Daily Telegraph γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Αυξάνονται οι ελπίδες για εμβόλιο μετά τα ισχυρά αποτελέσματα δοκιμών» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι, επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησε μια σημαντική ανακάλυψη για το εμβόλιο καθώς διαπίστωσε ότι, το πειραματικό σκεύασμα προκαλεί στον οργανισμό μια αντίδραση η οποία παρέχει «διπλή προστασία» απέναντι στον κορονοϊό. Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου γιατρού που μετέχει στις δοκιμές, τα αποτελέσματα του εμβολίου σε ομάδα Βρετανών εθελοντών έδειξαν ότι, ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού τους να παράξει αντισώματα αλλά και κύτταρα τύπου Τ τα οποία σκοτώνουν τον κορονοϊό με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για μια πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη επειδή μπορεί μεν τα αντισώματα να εξαφανιστούν μέσα σε μήνες, ενώ τα κύτταρα τύπου Τα που σκοτώνουν τον κορονοϊό, παραμένουν ενεργά για χρόνια.

Στη Γαλλία η Humanite γράφει στον τίτλο της : «Πώς θα αποφύγουμε ένα νέο κύμα (πανδημίας)» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Καστέξ κάνει ότι μπορεί για τη αποφυγή ενός δεύτερου κύματος  αυξάνοντας τα τεστ, καθιστώντας υποχρεωτικές τις μάσκες στους κλειστούς δημόσιους χώρους και αυξάνοντας τις κλίνες των ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Η Le Monde από την πλευρά της αναφέρεται στα σχέδια του Γάλλου προέδρου απέναντι στην αναμενόμενη κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και ειδικότερα τη χρηματοδότηση επιδοτούμενης εργασίας με άλλα 100 δισεκατομμύρια που θα προστεθούν στο πακέτο των 460 δισ. τα οποία έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση. Πάντως, όπως γράφει η εφημερίδα, δεν αναμένονται μειώσεις στους φόρους.     

Στη Γερμανία η «Süddeutsche Zeitung» αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τονίζει : «Ήδη η δικαιοσύνη απέναντι στις επόμενες γενιές επιτάσσει τον ακριβή έλεγχο της διάθεσης των χρημάτων. Τα χρέη θα πρέπει να επιστραφούν στους φορολογουμένους και κυρίως στους Γερμανούς. Και το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, δεν το αμφισβητεί κανείς. Θα ήταν λοιπόν θαυμάσιο, εάν το ταμείο που δημιουργήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού μπορούσε να εμπνεύσει για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Η Ε.Ε. θα γινόταν με αυτόν τον τρόπο πιο εύπορη και θα ήταν περισσότερο προστατευμένη απέναντι στις κρίσεις και θα έβγαινε ενισχυμένη από την πανδημία».

Στις ΗΠΑ τέλος, οι New York Times γράφουν στον τίτλο τους : “Οικονομική πίεση διαφαίνεται στις προβλέψεις για το φθινόπωρο» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η αμερικανική οικονομία βαδίζει προς ένα εξαιρετικά δύσκολο φθινόπωρο με πολύ πιθανό τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, να επιβληθεί εκ νέου νέα καραντίνα σε πολλές Πολιτείες, αλλά και άγνωστο το βαθμό οικονομικής στήριξης από το κράτος  στις επιχειρήσεις και τους ανέργους που έχουν πληγεί από την βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

[ad_2]

Πηγή : EFSYN