Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την υπόθεση των Τεμπών όπως έκανε και με τις υποκλοπές, χρησιμοποιώντας προπαγάνδα, συγκάλυψη και παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη. Ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ηθικά κατώτερη των περιστάσεων και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος.
«Δεν στέκεται ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Είναι ηθικά κατώτερη των περιστάσεων», δήλωσε, αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είτε κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό είτε παραπλανήθηκε και ότι η κοινωνία δεν θα αντέξει οποιοδήποτε σενάριο συγκάλυψης.
«Η κυβέρνηση προχώρησε σε οργανωμένη προπαγάνδα. Δεν είχαν καταλάβει ότι είχαμε 57 νεκρούς και η κοινωνία δεν θα άντεχε οποιοδήποτε σενάριο συγκάλυψης», πρόσθεσε. Ο Ανδρουλάκης προανήγγειλε πρόταση μομφής, περιμένοντας τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων για το δυστύχημα.
«Μου κάνει εντύπωση που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουμε τώρα πρόταση μομφής»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απορία του για την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί η πρόταση μομφής άμεσα, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν αξίζει να έχει έναν αναξιόπιστο πρωθυπουργό. «Η κυβέρνηση είναι ηθικά κατώτερη των περιστάσεων», κατέληξε.