
Στον διάδρομο της Βουλής σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Χρίστου Δήμα, και της προεδρεύουσας της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπροστά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η αιτία της διαμάχης ήταν η ματαίωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει η Κωνσταντοπούλου σχετικά με το λαθρεμπόριο στον σιδηρόδρομο.
Σύμφωνα με το δελτίο των επικαίρων ερωτήσεων, η επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα έπρεπε να συζητηθεί στις 09:45. Ωστόσο, η ίδια είχε ενημερωθεί ότι η συζήτηση θα γινόταν στις 10:30. Η καθυστέρηση της Κωνσταντοπούλου είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης για δέκα λεπτά, μέχρι να φτάσει στη Βουλή, αλλά τελικά η συζήτηση ακυρώθηκε.
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των επικαίρων ερωτήσεων και την αναβολή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025.
Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν και η ένταση ήταν εμφανής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο από τον Χρίστο Δήμα, με τον διάλογο να εξελίσσεται σε έντονο καυγά:
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι έντιμο. Εμένα μου ήρθε ενημέρωση ότι η ερώτηση θα συζητηθεί στις 10:30.
Χρίστος Δήμας: Είναι έντιμο να σε περιμένω 20 λεπτά; Το πρόγραμμα λέει ότι έπρεπε να συζητηθεί 09:45.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μην κάνεις σόου μπροστά στους δημοσιογράφους.
Χρίστος Δήμας: Εσύ κάνεις σόου. Έπρεπε να έχουμε τελειώσει. Δες και το πρόγραμμα των επίκαιρων ερωτήσεων. Ζωή μου, εγώ σε περίμενα 20 λεπτά.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ δεν το θεωρώ έντιμο.
Χρίστος Δήμας: Εγώ θεωρώ ανέντιμο να σε περιμένω τόση ώρα. Έλα τη Δευτέρα, πρέπει να φύγω. Θα προσαρμοζόμαστε στο δικό σου πρόγραμμα;
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ντροπή. Εγώ έχω δελτίο που λέει ότι έχω την 7η ερώτηση στις 10:30.
Χρίστος Δήμας: Χρειάζεται επανακατάθεση, δεν ήσουν εδώ να την υποστηρίξεις την ερώτηση.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ ως πρόεδρος είχα καταργήσει την επανακατάθεση. Θα έρθεις τη Δευτέρα.
Χρίστος Δήμας: Ναι, ότι ώρα θέλεις.
Κατά τη διάρκεια της έντασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, προκειμένου να λυθεί το θέμα και να προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης για τη Δευτέρα. Αφού ολοκληρώθηκε η αντιπαράθεση, κατευθύνθηκε προς το γραφείο του προεδρεύοντα της Βουλής.