![0c873077bb7bbae18d63a43dc7cdadbf_XL.jpg](https://speedynews.gr/wp-content/uploads/2025/02/0c873077bb7bbae18d63a43dc7cdadbf_XL-696x406.jpg)
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας είναι ο νέος «ένοικος» της Ηρώδου Αττικού. Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες, με την τέταρτη να του εξασφαλίζει 160 ψήφους.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τάσος Γιαννίτσης, που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ, με 34 ψήφους, ενώ ακολούθησε η Λούκα Κατσέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 29 ψήφους. Ο Κώστας Κυριακού, υποψήφιος από τη Νίκη, συγκέντρωσε 14 ψήφους.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, θα επισκεφθεί τον Κωνσταντίνο Τασούλα για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθιστώντας τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διάδοχο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Τασούλα θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2025, ημερομηνία που συμπίπτει με την ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης Προεδρίας.
Συνοπτικά, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 276 βουλευτές:
- Κωνσταντίνος Τασούλας (ΝΔ): 160 ψήφοι
- Τάσος Γιαννίτσης (ΠΑΣΟΚ): 34 ψήφοι
- Λούκα Κατσέλη (ΣΥΡΙΖΑ): 29 ψήφοι
- Κώστας Κυριακού (Νίκη): 14 ψήφοι
- Παρών: 39 βουλευτές
Η ΝΔ υποστήριξε τον Κωνσταντίνο Τασούλα με 156 βουλευτές, ενώ τον Τάσο Γιαννίτση ψήφισαν 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η Λούκα Κατσέλη έλαβε στήριξη από 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Νίκη ψήφισε τον Κώστα Κυριακού με 10 βουλευτές.
Απόντες από τη διαδικασία ήταν 24 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των 11 της Νέας Αριστεράς και 6 της Πλεύσης Ελευθερίας.