Το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την Δικαιοσύνη και την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να επαναφέρει την ατζέντα σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου, ανακοίνωσε την οργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης με συμμετοχή δικαστικών, δικηγόρων και ακαδημαϊκών, προκειμένου να αναδειχθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι ο Σταύρος Μπένος θα αναλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 6 Μαρτίου, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του κόμματος για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για την κοινωνική κατοικία είναι ήδη έτοιμη και θα παρουσιαστεί μετά τις εκδηλώσεις για τη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρωτοστατήσει κοινοβουλευτικά, δείχνοντας την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη ΝΔ. Οι στελέχοι της Χαριλάου Τρικούπη υπογράμμισαν ότι η ΝΔ επιδιώκει να αποδομήσει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ μέσω επιθέσεων, καθώς αναγνωρίζει την ισχυρή του θέση στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Χάρης Δούκας πρότεινε την ανάγκη για ενιαία στρατηγική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στις πολιτικές του Τράμπ, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποστείλει επιστολή προς την ηγεσία του PES για επείγουσα συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημάνθηκε η σημασία των περιφερειακών συνδιασκέψεων που ξεκινούν το Σάββατο από τη Μυτιλήνη, με στόχο τη συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη Σάμο, συμμετέχοντας σε συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και τοπικούς φορείς.