
[ad_1]
Ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου άσκησε η Εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού που φέρεται ότι εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.
Ο υπαστυνόμος, που αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα «Δράση», παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αστυνομικός, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος, από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.
Το οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζει τον κατηγορούμενο να πράττει όσα του καταλογίζονται έχουν γίνει αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης καλεί την κυβέρνηση και τον Μ. Χρυσοχϊδη «να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Αφοπλιστική ήταν η μαρτυρία του Άγγελου Γκόγκογλου, μέλος του οργανωτικού γραφείου της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε αναίτια επίθεση στο μπλοκ του κόμματος και είπε πως «εφευρέθηκε η ιστορία με τον αστυνομικό που απελευθέρωσε ”κουκουλοφόρο”».
[ad_2]
Πηγή : EFSYN