
Ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ανακοίνωσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε τέσσερις βασικούς άξονες.
Πρώτον, θα γίνει αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των γεγονότων που διαδραματίζονται στα πανεπιστήμια. Ο Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αυτή η προσέγγιση θα διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μέτρα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την τάξη στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με στόχο την εξάλειψη της ανομίας και την προώθηση ενός υγιούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.