Απάντηση της Κωνσταντίνας Αδάμου, Βουλευτή  Β΄ Θεσσαλονίκης, για όσα γράφτηκαν με αφορμή την ανεξαρτητοποιησή της από το ΜέΡΑ25
ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΆΛΛΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ)
Πίστευα ότι η συκοφαντική δυσφήμιση έχει κάποιο όριο. Αλλά μάλλον έκανα λάθος, δεν έχει κανένα όριο όταν κάποιος έχει θορυβηθεί τόσο πολύ και προσπαθεί να καλυφθεί προσβάλλοντας τη δημόσια εικόνα μου, την τιμή και την υπόληψή μου με επιθέσεις κατά του ήθους μου, της συνεισφοράς μου και της ακεραιότητάς μου.
Ας βάλουμε όμως λίγο τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με αποδεικτικά στοιχεία.
1) Δεν είχε υπάρξει καμία κλήση/ειδοποίηση μου με οποιοδήποτε τρόπο για την Επιτροπή Δεοντολογίας. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, 3 μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση μου, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (αν έλαβε χώρα…) έλαβα ένα email, ντοκουμέντο του οποίου παραθέτω παρακάτω (φωτογραφία 1-2). Σύμφωνα με το email που μου απεστάλη η Συνεδρίαση θα γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20:00 και έγραφε ότι θα μου απέστελλαν ZOOM-link λίγο πριν τη Συνεδρίαση με email.
Έστειλα την απάντηση μου στις 20:08, δηλαδή οκτώ λεπτά μετά την αναγραφόμενη έναρξη της εν λόγω Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού δεν είχα λάβει κανένα ZOOM-link. Παραθέτω και την απάντησή μου ως απόδειξη των λεγομένων μου (φωτογραφία 3-4).
2) Τρεις (3) μέρες μετά από την ανεξαρτητοποίησή μου θυμήθηκαν να μου αποστείλουν ένα email, αλλά ακόμα και σ’ αυτό δεν αναφέρονται καν οι λόγοι παραπομπής μου!!!
Κλήθηκα δηλαδή σε μια Επιτροπή χωρίς να γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι! Πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλου είδους καθεστώτα, τα οποία είναι αποδοκιμαστέα από κάθε δημοκρατικό άνθρωπο…
Γίνεται λοιπόν φανερό ότι όχι μόνο δεν έλαβα κλήση της παραπομπής μου, ούτε των λόγων αυτής, αλλά προέβησαν σε ακόμη μια επικοινωνιακή «φιέστα» που δεν είχε καμία ουσία και εξυπηρετεί τη λαϊκή ρήση «για τα μάτια του κόσμου»…
Αυτό απαντά βέβαια και σε όσους αναρωτιούνται, γιατί δεν απευθύνθηκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας για κάποιες συμπεριφορές… Μα ακριβώς επειδή δε θα είχε ουσιαστικό νόημα, αφού σκοπός της είναι όχι μόνο να θολώνει απλώς την κρίση των μελών – πολιτών αλλά και να εξυπηρετεί συγκεκριμένα μέλη κατά το δοκούν.
Πάμε τώρα στο «κυρίως θέμα»…
1. Το #1 που προβάλλεται ως λόγος στη δήλωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι, κάθε μήνα κατέβαλλα το ποσό που είχε συμφωνηθεί στην αρχή της θητείας μας και μάλιστα αφαιρείτο αυτόματα και πήγαινε στα ταμεία του κόμματος κάθε μήνα! Υπάρχουν αποδεικτικά γι’ αυτά και από την Υπηρεσία της Βουλής και από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς. Αντίθετα, ουδέποτε μας έστειλαν αποδεικτικά στοιχεία για τη δωρεά την οποία είχαμε καταβάλει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στο πρώτο Lockdown και για την οποία μας είχαν υποσχεθεί διαφάνεια. Μάλιστα εγώ κατέβαλλα ιδιαίτερο κόπο, ώστε τουλάχιστον να αγοράσουμε ένα βρογχοσκόπιο για τη ΜΕΘ Παπανικολάου.
Σχετικά με άλλους πόρους που ζητούσε το κόμμα, είχα διαθέσει τα πάντα…και τους 3 αποσπασμένους υπαλλήλους-συνεργάτες και όλα τα αεροπορικά μου εισιτήρια (τα οποία μας παρέχει η Βουλή).
2. Οι ονομαζόμενες «συγκρούσεις» δεν ήταν πραγματικά συγκρούσεις, αλλά άρνηση πολλών μελών και στελεχών να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μου, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να μη παρευρίσκομαι σε κάποιες εκ των λιγοστών τους δράσεων, αφού δε λάμβανα ενημέρωση γι’ αυτές. Ωστόσο, ήμουν πάντα δίπλα στα μέλη και σε άλλες δράσεις, όταν μου ζητούνταν ή μου κοινοποιούνταν.
Η υποτιθέμενη «σύγκρουση» που επικαλούνται αφορούσε ακριβώς σε αυτό το κομμάτι, όπου εγώ διαρκώς επεσήμανα συμπεριφορές που χαρακτηρίζονταν από προσωπικές βλέψεις και επιδιώξεις και προσπαθούσα να φέρω ένα πνεύμα ομόνοιας και ομαδικότητας στις πολλές συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα μεταξύ των μελών. Εδώ έγκειται και ο δεύτερος λόγος που δεν παρέπεμψα ποτέ κάποιο μέλος στην Επιτροπή Δεοντολογίας (ως βουλευτής, όπως και κάθε μέλος, θα μπορούσα άνετα να το κάνω – καθώς και θα μπορούσα επίσης να είχα προβεί σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, έχοντας όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία). Όμως, ήμουν και είμαι πάντοτε υπέρ του διαλόγου και όχι υπέρ των καταγγελιών και των τιμωρητικών διαδικασιών. Μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ εμού και των πρώην συνοδοιπόρων μου.
Ενδεικτικά παραδείγματα της μη ενημέρωσης μου αποτελούν τα παρακάτω γεγονότα: όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, επισκέφτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (από το οποίο αποφοίτησα), πληροφορήθηκα γι’ αυτό από έναν δημοσιογράφο, σε πρωινή συνέντευξη που είχα. Όπως ακριβώς έγινε και σε μια επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου μαζί με μέλη του κόμματος, (μετά τη δωρεά που πραγματοποιήσαμε), το οποίο είναι στην Περιφέρεια που εκπροσωπώ.
Ουδεμία σχετική ενημέρωση είχα λάβει από οποιονδήποτε του κόμματος, ούτε από τον ίδιο τον κ.Βαρουφάκη.
Όπως ουδεμία ενημέρωση είχα από τον κ.Βαρουφάκη, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν εξελίσσονταν αυτά που οι ίδιοι περιγράφουν, παρά τις τεράστιες ανακρίβειες τους. Γιατί δεν πήρε ένα τηλέφωνο να μάθει τη δική μου πλευρά και αντ’ αυτού προέβη σε δημόσιες καταγγελίες; Και ήταν πολλές οι φορές που αυθαίρετα με φίμωναν και παρακωλούσαν το κοινοβουλευτικό μου έργο και πολλές οι προσπάθειες μου να το συζητήσουμε και να βρούμε λύση. Αντί όμως για συζήτηση, δεχόμουν mobbing και είχα ακούσει κατηγορίες ακόμη και για το ότι έγινα μητέρα!
Τα περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός. 2 χρόνια έκανα υπομονή και αγώνα μέχρι να φτάσω στο σημείο να πω: «ως εδώ, φτάνει πια».
Και όταν κάποιοι αναρωτιούνται «γιατί τώρα;» μου θυμίζουν τους επικριτές της #Σοφίας_Μπεκατώρου και κάθεμίας ή καθένα του κινήματος #metoo που ρωτάνε γιατί τώρα;
3. Αναφορικά με την 3η καταγγελία… μου θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Με απλά λόγια, αντιστρέφουν τους ρόλους και τους όρους. Εγώ ήμουν αυτή που προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας από την Παρασκευή 16/07/2021, αλλά περαιτέρω πληροφορίες για το γεγονός μπορώ να σας παραθέσω σε επόμενη ανακοίνωση μου, παρόλο που είναι γνωστό σε όλες και όλους τους οικειους μου ότι με κουράζουν απίστευτα οι διάλογοι τύπου «μου ´πες , σου ´πα»… ωστόσο πάνω σ’ αυτό φαίνεται πως πόνταραν κι όσοι έγραψαν αυτές τις αναλήθειες που θίγουν το πρόσωπο μου και το ήθος μου και που αποτελούν συντονισμένη προσπάθεια δημόσιας στοχοποίησης μου, με σκοπό κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…

ΥΓ: MIA ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού του ΜέΡΑ25 σχετικά με την «παραπομπή» μου, αναγράφεται μια τεράστια ανακρίβεια – ότι δηλαδή η παραπομπή μου με οδήγησε εκτός του ΜέΡΑ25.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι απολύτως αναληθές αφού:
1. ο μοναδικός λόγος που βρίσκομαι εκτός του ΜέΡΑ25 είναι η ανεξαρτητοποίηση μου, δηλαδή η δική μου απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ, λόγω αντιδημοκρατικών και αυταρχικών πρακτικών από πλευράς του κόμματος. Ήδη από την Τρίτη 20.07.2021 είχα πάρει την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ και στις 23.07.2021 – μετά τη λήξη της Επιτροπης Μορφωτικών για το Νομοσχέδιο Παιδειας – απέστειλα την επιστολή ανεξαρτητοποιησης μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
2. Η εν λόγω «παραπομπή» τελικά έγινε 3 μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση μου (Παρασκευή 23.07.2021), επομένως στερείται κάθε σχετικής δικαιοδοσίας και είναι άνευ αντικειμένου και άκυρη, αφού αφορά μόνο σε μέλη του ΜέΡΑ25.
ΘΕΩΡΩ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΤΕΡΑ, ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ bullying, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΤΟΞΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.