«Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σοβαρά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό και τα κονδύλια τα οποία διαθέτουν»

«Γελοία απάτη» χαρακτήρισε η Αθηνά Λινού τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στις Σπέτσες, για τον Τομέα της Παιδείας.

Συγκεκριμένα για τη ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είπε ότι είναι «γελοία απάτη», «ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σοβαρά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό και τα κονδύλια τα οποία διαθέτουν και τα συγκρίνει με τις σχετικές  ανακοινώσεις της κυβέρνησης».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε την παρουσίαση για τα θέματα της Παιδείας αν και έχει παραιτηθεί από τη θέση αυτή για να δοθεί το απαραίτητο διάστημα στον Διονύση Καλαματιανό που έχει αναλάβει να ενημερωθεί για τα ζητήματα αυτά.

Επιπλέον οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που παρουσίασε η Αθηνά Λινού περιλαμβάνουν:

Την εφαρμογή καθολικής δωρεάν σίτισης και για τα 14 έτη σπουδών από το νηπιαγωγείο δηλαδή μέχρι και το λύκειο και σε όλους τους τύπους σχολείου.

Την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της βίας και των εξαρτήσεων στα σχολεία.

Τη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση όλων των προγραμμάτων σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να προσεγγίζουν τα επιτυχημένα προγράμματα σκανδιναβικών χωρών.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με «την ανώτατη παιδεία χρειάζεται  τουλάχιστον τριπλασιασμός των κονδυλίων για την δημόσια ανώτατη παιδεία και τομές που θα την κάνουν ουσιαστικά ανεξάρτητη από  κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις. Οι δηλώσεις ότι προσεγγίζουμε την 500η ή 600η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στα πανεπιστήμια κάθε άλλο παρά υπερήφανους πρέπει να μας κάνει».