Γιώργος Μουλκιώτης: «Φτάνει πια η κοροϊδία. Επιτέλους να παραδοθούν ΤΩΡΑ στους δικαιούχους οι αδιάθετες εργατικές κατοικίες στη Θήβα»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης φέρνει στη Βουλή το έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, ζητώντας την άμεση παράδοση στους δικαιούχους των αδιάθετων εργατικών κατοικιών στη Θήβα.

 

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό το έγγραφο διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας στο οποίο επισημαίνεται ότι, ενώ έχει περάσει ένα έτος από την συνάντηση του Εργατικού Κέντρου και του ιδιου του βουλευτή, με τον Διοικητή του τέως ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ με θέμα τις 9 εργατικές κατοικίες στη Θήβα που έχουν κληρωθεί από τις 8-11-2017, οι εν λόγω κατοικίες δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στους δικαιούχους.

Τονίζεται επίσης ότι «στη συνάντηση τέθηκε και η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου στο οποίο θα συστεγαζόταν και το τμήμα της ΔΥΠΑ Θήβας, καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας. Το θέμα έχει παγώσει εδώ και πολλά χρόνια παραμένοντας ανεκμετάλλευτο το ιδιόκτητο οικόπεδο. Ενώ υπήρχε δέσμευση από τον Διοικητή ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα για τις 9 κατοικίες, δυστυχώς μέχρι και σήμερα και παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις μας δεν έχει γίνει τίποτα. Όλα είναι όπως τα αφήσαμε στις 21-9-2021!!!».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «προκαλεί έκπληξη αλλά και οργή και αγανάκτηση η αδράνεια και η προκλητική ανικανότητα της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ να παραδώσουν 9 κατοικίες που έχουν κληρωθεί σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων και τις αφήνουν να καταστρέφονται και από την άλλη υπόσχονται να δώσουν χρήματα για αγορά νέων κατοικιών».

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αναγνωρίζω ως απόλυτα αιτιολογημένο, εύλογο και δίκαιο το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, που αφορά στην παράδοση των 9 εργατικών κατοικιών στη Θήβα, και παλεύω για την άμεση ικανοποίησή του. Η Κυβέρνηση επιτέλους ας αποδείξει ότι υλοποιεί όσα υπόσχεται. Δυστυχώς η πρακτική της αποδεικνύει και αποκαλύπτει ότι ενώ δεν έχει την δυνατότητα εδώ και χρόνια να παραδώσει ούτε τις 9 κληρωθείσες εργατικές κατοικίες το Τάχι, από την άλλη υπόσχεται ότι αντιμετωπίσει το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας. Πόση αδιαφορία για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας…..».