Ο Στέφανος Κασσελάκης για πρώτη φορά χτες στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη έκανε βήματα πίσω από την άποψη πως θα αξιοποιεί οποιοδήποτε βήμα προβολής του. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές του. Αναφερόμενος στην εικόνα πως είναι ένας άνθρωπος που δεν κόπιασε ποτέ, είπε χαρακτηριστικά πως «κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Από υπερπροβολή ή από απειρία να χειριστώ τη δημοσιότητα και τον τηλεοπτικό φακό».

Επιχείρησε να αποδώσει την συχνή προσωπική προβολή του στις «διαφορετικές παραστάσεις» που είχε στην Αμερική και πρόσθεσε πως «αυτό όμως στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε επιδειξιομανία και αυτοπροβολή».

«Εάν αυτό έχει εκλάβει κάποιος, ζητώ συγγνώμη για αυτό», κατέληξε.

Οι δύο πρόσφατες αναφορές – Τα παιδιά «αρσενικού γένους» και το «κρατίδιο»
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «οι μεγάλες αλήθειες όμως δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν πρωτίστως εμένα. Και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία. Θα μου πείτε: «Τώρα, Δευτέρα πριν από τις εκλογές θα κάνεις την αυτοκριτική σου;». Φυσικά. Αυτός είμαι. Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια».

Όμως οι αναφορές σε πράγματα που έχει μετανιώσει ξεκίνησαν νωρίτερα, σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει το προηγούμενο διάστημα.

Στις 22 Μαΐου στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» τόνισε πως έχει μετανιώσει για πολλά πράγματα και ανέφερε ειδικότερα ότι ήταν λάθος αυτό που επισήμανε περί δυο παιδιών αρσενικού γένους.

«Έχω μετανιώσει πολύ για αυτό το οποίο είχα πει χαλαρά σε συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη, περί δυο παιδιών αρσενικού γένους, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι καν κάτι το οποίο το πίστευα τότε ή τώρα. Ήταν κάτι το οποίο είπα λανθασμένα σε μια χαλαρή στιγμή, σαν κάτι το οποίο είναι παρόμοιο με την εμπειρία τη δική μου και του Τάιλερ με τ’ αδέρφια μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τις γυναίκες. Και εξάλλου δεν είναι αυτό το οποίο θα κάναμε και στην πράξη. Άρα αυτό το μετανιώνω γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ποιος είμαι», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως στις 1 Ιουνίου, μιλώντας στον YouTuber Fipster, αναφέρθηκε στο λεκτικό ολίσθημα περί «κρατιδίου» που προέβη κατά την προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είπε χαρακτηριστικά πως έχει μετανιώνει «που δεν μπόρεσα να μεταφράσω τον όρο ψευδοκράτος», γεγονός που τότε είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον ίδιο να ζητεί άμεσα συγγνώμη.

Νωρίτερα πάντως είχε εξαπολύσει σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, παρομοιάζοντάς τον ουσιαστικά με μαφιόζο. «Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα επανέφερε στην πολιτική αντιπαράθεση το «Σπίτι του Βολταίρου», ενώ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει την πηγή χρηματοδότησης της καμπάνιας της ΝΔ και της αμοιβής του συμβούλου του Σταν Γκρίνμπεργκ.